Vårinfo

 120 år!

 

 

En liten översikt över hur våren kommer att se ut här på barnträdgården.

Föräldrakaffe börjar på torsdagen den 1.2.

Välkomna på morgonkaffe för att se en liten glimt av hur era barn har det under dagen och för att träffa personalen och andra föräldrar.

 

Vår vinterutflykt sker där nån gång runt fastlagstisdagen och det blir till skridskobanan. Om det blir till konstisbanan, eller något annat, meddelar vi sedan närmare. Beroende på hur vi får det ordnat, så kan det hända, att vinterutflykten slås ihop med vän-dags firandet och det blir rosett skrinning.

Småttingarnas vinterutflykt blir till Skrivarholmen, om det finns snö far de till pulkbacken där.

 

På skärtorsdagen, som infaller ganska tidigt i år, 29.3. firar vi påsk. Vi klär ut oss till påsk häxor och kommer att flyga till Blåkulla för att festa med något gott. Vi stänger barnträdgården kl.15 den dagen.

 

Vappenmaskeraden ordnas likadant som tidigare år, måndagen den 30.4.

 

Vi åker till Raumo i maj för att besöka Sjöfartsmuseet. Det blir årets vårutflykt.

 

Vårfesten kommer att bli antingen v. 20 eller 21.

Barnträdgården fyller 120 år i år och vi firar det på vårfesten. Mera information kommer vid närmare tidpunkt.

 

 

 

 

Julväntetiden

Julväntetiden

Vi tänker fira lite annorlunda julväntetid än tidigare år. I år har vi julpysselkvällar istället för julfest där barnen får tillsammans med er föräldrar komma hit och pyssla lite. Nästan likadant som ifjol, men vi gör det redan nu i november. Småttingarna tisdagen den 28.11, kl. 18.00 och stora sidan torsdagen den 30.11. kl.17.30.

 

Den 5.12. har vi en självständighetsfest på dagen, för barnen och personalen i barnträdgården. Vi klär på oss det finaste vi har och skålar och dansar i festsalen.

 

Blivande förskolebarnen har skridskoskola v.49.

 

Efter självständighetsfesten tänker vi börja sakta ner och mysa inför jul. När världen omkring oss börjar hetsa och öka på takten med att göra förberedelser inför jul, gör vi motsatsen. Vi dämpar på belysning, lyssnar på julmusik, läser julsagor och annat i lugn och stilla gång. Julen får komma med mys. Så det inte händer som med hunden bredvid…

 

 

Vi hoppas vi får besök av skolans Lucia på Lucia dagen, eller så går vi och titta på henne till stora skolans sida, vi informerar mera när vi får veta om hur det blir.

 

Barnträdgården har öppet till fredagen den 22.12. kl. 15.00.

Mellandagarna stängt och så är vi tillbaka igen 2.1.2018

 

God Jul!

 

Höstterminens start

Höstterminen startar! Alla gamla och nya är välkomna till barnträdgården!

Det har skett lite ändringar här, gården har renoverats under sommaren, och ännu är den inte riktigt färdigt. Det borde inte ta länge tills den är det. Men än så länge får ni se upp när ni kommer in på gården, det finns verktyg där och man kan inte låta barnen springa in utan en vuxens sällskap.

Gården känns större, ser fin ut och är tryggare än den var. Barnen får sedan dömma om den är bra och funktionerande

.